A törpe és az állatok

 

 

 

 

      Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy törpe. Nagyon, nagyon hideg volt. A törpe gondolta, hogy a nyúlkomának visz valamit. Vitt neki egy jókora répát. A nyuszi meg is köszönte.

-         Nagyon szépen köszönöm.

Aztán a nyúl is gondolt egyet és ajándékot vitt a macinak. Egy csupor mézet. A maci a bocit látogatta meg friss szénát vitt ajándékba. A boci pedig a rókához ment. Friss csibehúst vitt neki.

      Egyik nap a róka azon gondolkodott, hogy nem sokára itt a születésnapja, és meg kellene ünnepelni. Főz egy jó vacsorát és meghívja barátait. Gondolkodott kiket hívjon meg. Rájött, hogy sok barátja van. Meghívta a legjobb barátját, a farkast, aztán a bocit, a nyulat, a medvét és a törpét. Így csaptak egy nagy mulatságot. Volt egy nagyon szép torta. Olyan szép torta, ami eperrel volt díszítve. Volt rajta gyertya is.

-  Gyorsan hunyd be a szemed és kívánj valamit! Aztán fújd el a gyertyákat! - mondták neki a barátai.

 Kívánt valamit és elfújta

Mindenki átadta az ajándékot, amit hozott. Sok mindent kapott. Cintányért, dobot, amit nagyon szeretett volna, a legjobb barátjától egy poharat, amin rajta volt a neve, és egy rókafej is. A törpe olyan különös ajándékot adott, aminek nagyon örült. Az ajándék olyan volt, mint egy varázsbot. Nem volt igazi varázsbot, csak egy sima bot, de nagyon szép volt és ez tetszett a legjobban neki. Megköszönte mindenkinek az ajándékot. Ettek, ittak, mulattak, majd reggelig táncoltak.

  Ha tovább táncoltak volna az én mesém is tovább tartott, volna.