20. Viktória Párizs díszpolgára lesz

 

A televízió két óra múlva kivonult a szállodába, félórás interjút készítettek Viktóriával, az esti híradó után rendkívüli adásban le is hozták az interjút. A népszerű riporternő, Marianne így fejezte be az adást.

- Kedves nézőim, ha figyelemmel kísérték előző beszélgetésemet is Viktóriával, amikor a géprablás hőseként szólaltattam meg őt, tanúi lehettek egy új Jeanne d'Arc születésének; mert ki tagadhatná, hogy Viktória valóban az, még életkorban is hasonló hozzá, s a legbátrabb nő, aki valaha élt, és amint láthatták, szerény és bájos kislány is egyúttal; és mi franciák, csak azt sajnálhatjuk, hogy Viktória nem francia, de egyúttal nagy örömünkre szolgál, hogy hőstetteire, itt, nálunk, francia földön került sor. Mint tudják, Viktória már megkapta a Becsületrendet, újabb hőstettéért tulajdonképpen még egyszer meg kellene kapnia; de Viktória sem kitüntetésre, sem pénzre nem pályázik, hiszen azt is tudjuk már, hogy a teniszen nyert pénzét jótékony célra kívánja fordítani.

Marianne elé egy papírcetlit dugtak; elolvasta és meghatottan folytatta.

- Most értesültem arról, hogy Párizs főpolgármestere Viktóriát díszpolgárrá kívánja avatni; és azt hiszem, hogy ezzel Párizs minden polgára mélységesen egyetért.