13. Viktória a teniszdöntőben

 

A teniszversenyek női páros mérkőzései - beleértve a döntőt is - általában nem nagy érdeklődést keltenek, ez a döntő azonban erős kivételnek bizonyult: a pálya lelátója zsúfolásig megtelt, a tévé is műsorára tűzte a teljes mérkőzést; és - ami a lányok számára a legfontosabb volt - a magyar televízió is a műsorába iktatta a közvetítést.

A döntő mérkőzés reggelén Mónika rendkívül bágyadtan ébredt. Csak feküdt az ágyán és lassan rémület fogta el. "Beteg vagyok" suttogta, de nem akart beteg lenni. Hatalmas akaraterővel felkelt és felöltözött, de közben érezte, hogy pulzusa a szokásosnál gyorsabb, és a szemhéja szinte égette a szemét, ha lehunyta. Gyorsan bekapott egy kombinált fájdalom-, és lázcsillapítót, amit mindig tartott magánál.

A mérkőzés kezdete előtt nagy szenzációt keltett az a bejelentés, hogy a verseny első díját az ismert párizsi bankház felajánlása alapján megduplázták; és mindenki biztosra vette, hogy ez Viktória miatt történt.

Mielőtt pályára léptek volna, Mónika úgy érezte, jobban van. Az ellenfél a világ legjobbjának tartott olasz páros volt, de Viktória és Mónika - ha nehezen is - az első szettet megnyerte.

A második szett első játékában Mónikának kellett adogatnia. Feldobta a labdát, majd lesújtott rá az ütőjével, ez a mozdulat azonban félbetört, Mónika kiejtette kezéből az ütőt, majd rövid ingadozás után elterült a pálya talaján.

Viktória rémülten szaladt Mónikához.

- Mónika drágám, mi van veled? - Karjába ölelte Mónika fejét, ekkor megérezte a forróságot, amely Mónika testéből áradt. - Hiszen te lázas vagy. - Felszólt a játékvezetőnek. - Orvosi segítségre van szüksége.