21. Viktória újabb csúcsok felé tart

 

Másnap délután a magyar csapat a németekkel mérkőzött, s e mérkőzés tétje a legjobb négy közé jutás volt.

Karcsi bácsi úgy határozott, hogy Viktóriát a kapus posztjára állítja. Döntését így indokolta.

- Nem engedhetem Viktóriát a mezőnybe, még védőnek sem, nemhogy csatárnak. A mérkőzés során sokminden megeshet és meg is esik. Viszont ha Viktória a kapuban áll, akkor egyrészt sokkal kevésbbé van kitéve sérülés veszélyének, másrészt pedig, nem kaphatunk gólt, Viktória mindent ki fog védeni. A többiek főleg a támadással törődjenek, kilenc emberrel támadunk, csak Laci marad hátul.

Elkezdődött a mérkőzés. A németek rengeteg gólhelyzetet dolgoztak ki, tizenegyeshez is jutottak, de Viktória minden labdát kivédett; miután azonban a magyar mezőnyjátékosok sem tudtak gólt elérni, hosszabbításra került sor, de ez sem hozott gólt, tehát végül is a tizenegyes rúgásokra maradt a továbbjutás eldöntése.

Mindkét csapat öt-öt tizenegyest rúghat; Viktória az első hármat kivédte, de ezzel még nem volt vége, mert a német kapus is védett egyet a magyarok három rúgásából; amikor azonban Viktória a negyediket is védte, nem volt tovább: a magyar csapat bejutott a négy közé.

Karcsi bácsi a mérkőzés után megjegyezte.

- Nem egészen így képzeltem el, de most már mindegy, fő az, hogy továbbjutottunk.

A döntőbe jutásért az argentin csapattal kellett megmérkőzniük. Viktória persze ismét a kapuban állt, és szinte szóról-szóra minden úgy történt, mint a németek elleni meccsen: végül itt is a tizenegyesrúgások döntötték el a küzdelmet a magyar csapat javára.